Welkom    Scrum    UML    Onderzoek    CV    Contact    AmoixA    Kunst

Boek    Cursus    >    Aanpak    Inhoud   


Technieken voor het ontwerpen van software kunt u leren in de tweedaagse cursus Inleiding UML.
Hierbij past u, als oefening, deze technieken direct toe op software die u zelf wilt (laten) bouwen.

Bij de cursus ontvangt u het boek Inleiding UML als naslagwerk.

U kunt contact met mij opnemen om datum en lokatie af te spreken.


Aanpak van de cursus

De cursus bestaat uit afwisselend theorie en praktijk:

Eerst wordt klassikaal theorie gegeven. Vervolgens past elke cursist deze theorie toe bij het maken van een onderdeel van zijn of haar eigen functioneel ontwerp. Hierbij help ik door vragen van de cursist te beantwoorden, door vragen aan de cursist te stellen en door waar nodig extra uitleg te geven.
Daarna wordt klassikaal nieuwe theorie gegeven. Vervolgens kunnen de cursisten deze theorie toepassen in een nieuw onderdeel van hun functioneel ontwerp.
Etcetera.

In het begin van de cursus kan elke cursist kiezen voor wat voor applicatie hij of zij tijdens de cursus (als oefening) een functioneel ontwerp gaat maken.
Dit is bij voorkeur een maatwerkapplicatie die het bedrijf waar de cursist werkt daadwerkelijk wil laten bouwen. Op deze manier sluit voor elke cursist de inhoud van de cursus goed aan op de praktijk van zijn of haar dagelijks werk, en zijn de cursisten persoonlijk sterk betrokken bij de oefeningen die ze maken.

Aan het eind van de cursus heeft elke cursist een functioneel ontwerp gemaakt voor de applicatie van zijn of haar keuze, inclusief een product backlog die gebruikt kan worden als basis voor een scrum implementatie van deze applicatie.